فستیوال های رنگارنگ هند

هند,
۲ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۴۰ 7 دقیقه

فستیوال های هند در سرزمین نور

، رقص و رنگ هر ساله برگزار می شوند و می توانیم شاهد برگزاری جشن‌ های با شکوه و رنگارنگی باشیم که ریشه در تاریخ، فرهنگ و اساطیر این کشور دارند. هندو ها از هر فرصتی برای شادی و سرور استفاده می کنند و در عین حال وحدت، تنوع فرهنگی و اعتقادات مذهبی خود را به نمایش می گذارند. در این فستیوال ها مردم اقشار مختلف هند، گرد هم جمع می ‌شوند تا به جشن و پایکوبی بپردازند و از میراث فرهنگی غنی خود تجلیل و نگهداری کنند. در این مقاله قصد داریم بهترین فستیوال های این کشور را همراه با توضیح و تفسیر و عکس به شما معرفی کنیم تا در هنگام تهیه تورهند بتوانید در آن ها شرکت کنید و لذت ببرید

 

جشنواره بزرگ نورها (دیوالی)

از برجسته ترین فستیوال های هند می توان به فستیوال دیوالی اشاره کرد. دیوالی بسیار باشکوه و مجلل انجام می شود. به طوری که مردم لباس های نو بر تن می کنند، خانه هایشان را با گل و جراغ تزیین می کنند. به گرد همایی می روند و شمع هایی را کنار یکدیگر روشن می کنند. هندی ها در این جشن به آتش بازی و ترقه بازی می پردازند. خوب است بدانید برای برگزاری این جشن تاریخی انتخاب می شود که ماه در ظریف ترین حالت خودش بوده و تا ماه کامل روزهای زیادی باقی مانده است. برگزاری دیوالی در تاریک ترین شب تقویم قمری است. در این روز می بایست شیرینی و هدایایی را برای پذیرایی از دیگر افراد آماده کرده و خانه هایتان را با نور تزیین کنید.

جشن رنگ هند (هولی)

جشن هولی یا جشن رنگ‌ها یکی از بهترین فستیوال هند است که هر سال و هنگام آغاز فصل بهار، در بیشتر نواحی هند جشن گرفته می‌شود. جشن هولی را گاهی جشن عشق هم می‌خوانند، چرا که در این روز تمام مردم با هم، یکی می‌شوند و تمام دلخوری‌ها را به فراموشی می‌سپارند و احساسات منفی را از خود دور می‌کنند. این جشن فوق‌العاده یک تا دو شبانه‌ روز طول می‌کشد.

 

برپایی آتش و سوزاندن ارواح شیطانی در جشن هولی

از چند روز پیش از روز اصلی جشن هولی، مردم هند برگ‌های خشک و چوب‌های قابل اشتعال را جمع‌آوری کرده و در پارک‌ها، مراکز اجتماعی و فضاهای باز آتش روشن می‌کنند. در بالای هر آتش هم مجسمه هولیکا را می‌گذارند تا همانند افسانه روایت‌شده درباره این جشن، سوزانده شود.

بخش ویژه جشن هولی با طعم های خوشمزه

یکی از رسم‌های ویژه جشن هولی، پخت انواع شیرینی و غذاهای سنتی هندی است. «گوجیه» (Gujiya) که ترکیبی از فرآورده‌های لبنی و میوه‌های خشک است، یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های مخصوص هولی بوده که در این روز پخته می‌شود. نوشیدنی‌های مخصوص، گل گپه (Gol Gappe)، پاپری چات (Papri Chaat)، دال کچوری (Dal Kachori)، کانجی وادا (Kanji Vada) و داهی بهلا (Dahi Bhalle) از دیگر غذاهای خوش‌طعمی هستند که به مناسب جشن هولی پخته می‌شوند.

 جشن دوسهرا

دوسهرا یکی دیگر از فستیوال‌ های مهم هند و از مشهورترین جشن‌ ها در آیین هندو می باشد. جشن دوسهرا پیروزی راما بر راوان (پیروزی خیر بر شر) پادشاه شیاطین است. در این جشن، مجسمه‌ های بزرگ راوان که نماد شر و بدی می باشد سوزانده می‌شود. در هر منطقه این جشن را به طور خاصی بر پا می کنند که زیبا ترین آن در استان کولو می باشد. این جشن در ۲۴ اکتبر برگزار می‌ شود، که معادل دهمین روز از ماه آشوین در تقویم هندو می باشد.

جشنواره مذهبی دورگا پوجا در هند

دورگا پوجا را می توان یکی از بزرگ‌ ترین و مهم ‌ترین جشنواره‌ های مذهبی در هند است. این جشن مذهبی به مدت ده روز برگزار می‌ شود. دورگا پوجا به افتخار الهه دورگا، نماد قدرت، شجاعت و زیبایی برگزار می‌شود. دورگا پوجا در واقع پیروزی الهه دورگا بر شیطان مهیشاسورا می باشد که آن را جشن می‌ گیرند. این جشن در سراسر هند، به ویژه در ایالت‌ های بنگال غربی، بیهار، اودیسا و آسام با شکوه و عظمت خاصی برگزار می‌ شود. این جشن که هر ساله در ۲۴ اکتبر برگزار می ‌شود همزمان با دهم ماه آشوینا شوکلا پاکشا در تقویم هندو ها می باشد.

 فستیوال اونام جشن ببر

اونام (Onam) یکی از فستیوال‌های مهم هندوستان به شمار می‌آید که به استقبال از شاه افسانه‌ای ماهابالی (Mahabali) اختصاص دارد. در این روزها، مردم لباس‌های سنتی می‌پوشند، خانه‌های خود را با گل تزیین کرده و برای یک میهمانی بزرگ با ۱۳ نوع غذا آماده می‌شوند. این جشنواره که در اوایل ماه سپتامبر برگزار می‌شود، شامل رویدادهایی مانند مسابقه‌ی قایق‌سواری با قایق‌های مار شکل، رقص‌های محلی و اجتماع پرشور پولیکالی (Pulikali) است. در این اجتماع، شرکت‌کنندگان لباس‌های ببر و شکارچی به تن کرده و فضایی پرنشاط ایجاد می‌کنند.

جشن گانش چاتورتی

مراسم جشن گانش هر ساله از سوی هندوها برای «گانش» فرزند «الهه شیوا » و یکی از پنج خدای معتبر آئین هندوئیسم در حیدر آباد مرکز ایالت آندرا پرادش در اواخر تابستان برگزار می شود. 

طبق اعتقادات هندوها یا همون هندوئیسم. اونها ۵ خدا دارند (به نامهای برهما-شیوا - ویشنو - دورگا - گانش ) که گانش فرزند بزرگ شیوا هست. هندی ها به این خدا LORD GANESH میگن. مجسمه هایی که ازش ساخته شده این خدا سری مانند فیل با بدنی مثل انسان داره و ۴ تا دست داره و معمولا سوار بر یک موش کوچیک است که در هر کدام از دستهایش چیزی دارد (داس- طناب-شیرینی) که هر کدام معنای خاصی را دارند. یک دستش را هم به صورت صاف نگه داشته که به معنی بخشندگی این خداست. جشن گانش از روز تولد گانش شروع میشود و به مدت ۱۰ روز این مجسمه ها را که هر کس با توجه به این که وضعیت مالی چطور باشه میتواند بزرگ یا کوچک باشد در خانه نگه می دارند و روی آن گل می ریزند و عود روشن می کنند غروب روز دهم  آن را به رودخانه یا دریا می برند و به آب می اندازند تا به جایگاه اصلی خودش به آسمانها برگردد. هندوها اعتقاد دارند در شبی که این مجسمه ها را به آب می اندازند نباید به ماه نگاه کنند چون برایشان بد شانسی می آورد.

ماکار سانکرانتی – سال نو هندو

ماکار سانکرانتی (Makar Sankranti) سال جدید واقعی هندی‌های شمالی و سیک‌ها است که تنها یک روز پس از لوهری (Lohri) جشن گرفته می‌شود. در این روز عبادت خداوند برای طلب برکت او برای سال جدید انجام می‌شود. به‌نوعی پایان زمستان و آغاز بهار است که به معنای چرخه کشاورزی برای کشاورزان خواهد بود. برخلاف سایر جشنواره‌های هندو که تاریخ‌ها بر اساس چرخه‌های قمری تعیین می‌شوند، این جشن طبق چرخه‌های خورشیدی تنظیم شده است. مردم این روز را با پرواز بادبادک‌ها، خوردن «بجر کی خچدی» (Bajre ki khichdi) و شیرینی «تیل لادو» جشن می‌گیرند. گجراتی‌ها این جشنواره را با ناو اوتارایان (Uttarayan) جشن می‌گیرند. این جشن در ۱۴ ژانویه جشن گرفته می‌شود.

همیس – نغمه‌های آرام و لباس‌های نمایشی رنگارنگ

همیس (Hemis)، جشن مذهبی دوروزه در لاداخ است. سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این بخش سفر می‌کنند تا این جشن را مشاهده کنند. این جشن‌ها شامل رقص و موسیقی می‌شود. آهنگ های سنتی با سنج، طبل و شیپور نواخته می‌شوند و مردم لباس‌های ابریشمی رنگارنگ و ماسک‌های عجیب می‌رقصند. شما می‌توانید در ۲۸ ژوئن به سمت لاداخ، جامو یا کشمیر سفر کنید تا در این جشن حضور داشته باشید.

در این مطلب تعدادی از جشن ها و فستیوال های مهم هندرا معرفی کردیم که در طی سال و در مناطق مختلف جشن گرفته میشود. برای دیدن این جشنواره‌ها پیشنهاد می‌کنیم حتماً بین ماه‌های اکتبر تا ژانویه به هند سفر کنید.

 

 

 

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

نظرتان را در مورد این تور با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاه های ثبت شده